onsdag, februar 07, 2007

Litt nytt fra oss nordboere.

Forrige torsdag dro halve teamet, Turid, Bjartur og Annelise, til Kiruna i Sverige. Der sov vi en natt og tidlig neste morgen satte vi nesa mot Jokkmokk, og Jokkmokk markedet. Det er samenes største og eldste markeds plass, i år var 403. gangen. De reklamerer med å være verdens kaldeste marked, men vi var heldig med været og frøs ikke ihjel. Dagen gikk med til å titte i boder, se på reinsdyr res, spise svensk godis og litt til.
Over ser du to damer som gjør seg klare til reinsdyr res. Det var venner og familie som meldte på deltagerne, dermed viste ikke deltagerne om det før navnene deres ble ropt opp. Flere av deltagerne hadde knapt sett et reinsdyr før. Det var ganske artig å høre hvor engstelige mange av dem var. Under ser du det største dyret som var med, dette gigantiske dyret var ikke særlig samarbeidsvillig, så det var litt action når det ble festet i sleden. Til slutt var det ei dame fra Australia som vant av de åtte deltagerne.
Vi så på programmet at det skulle være et møte i en menighet på kvelden og tenkte at det kunne være verdt å få med seg. Og det var det!! Til vanlig fylles menighetslokalet av mellom 30 og 40 små og store, men denne kvelden var det spreng fullt, over 100 mennesker tror jeg. Vi ble tatt veldig godt i mot og følte oss velkomne. Det var godt å merke fellesskapet med kristne brødre og søstre, føles nesten som vi kjenner hverandre selv om vi aldri har møttes. Dessuten håper vi at menigheten kan bli en god kontakt for videre arbeid her i nord.

Sent fredag kveld kjørte vi tilbake til Kiruna, der deltok vi på møter lørdag kveld og søndag morgen. Det var noen andre fra Borgen som hadde hovedansvaret for disse møtene, men vi delte litt på lørdagen. Vi håper å få med oss noen herfra fil Mission Adventures i sommer.

Søndag ettermiddag var det på tide å dra hjem igjen, vi bestemte oss for å kjøre om Narvik i stede for den veien som går via Finland. Det skulle vi aldri gjort. Fire meter før norske grensa sa det stopp. Rundt grenseområdet stod det en haug med biler og lastebiler. Mange av dem hadde stått det lenge. Etter en time begynte biler å snu, vi spurte hvorfor og svaret var at veien ikke ville åpne før på mandag. Grunnen var snøstorm og en ødelagt brøytebil. Det blåste og snødde godt og jeg regner med at det var for store fonner videre på veien. Altså måtte vi snu og kjøre den andre veien, dermed fikk vi oss en 40 mils ekstra kjøretur og kom hjem kl 3 på natta. Kanskje ikke så rart at vi tok oss fri på mandag?

Skrevet av Annelise

Ingen kommentarer: