lørdag, februar 17, 2007

Litt Loppe-nytt fra 70 grader nord!

Kan se på bloggene fra andre at det er vinter i Noreg! Og det har vi merket her også. De siste dagene har det vært -15 og vind. Skikkelig kaldt, masse føyke, det minner nesten om Alaska! (hurra!)


Tenkte jeg ville fortelle om turen til "LOPPHAVET".

På høsten ble vi kontaktet fra ei som jobber med

Tross Opplærings Prosjektet i Loppa. Hun lurte på om vi kunne komme å hjelpe til med barne og ungdomsarbeidet. Det var jo midt i blinken for oss, så her i uka kjørte vi opp dit for å overbvevise presten om at han burde si ja til en Sport-X. Det er 30 mil dit, så vi startet tidelig onsdag morgen. Kjøreturen var utrolig vakker. Vi kjørte langs kysten oppover mot Alta. Og så bar det ut mot "Lopp-havet". Da vi kom på møte, hadde presten dobbelt bokka så han var ikke der, bare resten av kirkerådet. Også viste det seg at hun ene dama i rådet hadde bodd i Fairbanks,Alaska og i bushen Canada, og da var liksom avgjørelsen om at de ville ha oss, tatt fra dem sin side ;) Vi satt og mimret om "Minto Flats" (et sted i Alaska) indianere og bush-liv.

Så nå er det bestemt 8-11 Mars skal vi til Loppa, 10 skal vi kjøre en Sport-X, og søndagen deltar vi på Gudstjenesten. Stedet vi skal være heter Nuvsvåg, det har ca 300 innbyggere. ca 30 barn og unge fra 6 -16 år. Bakover i historien har Lestadianismen vært sterk på stedet, så det blir ikke noe "dans i kjerka" akkuratt. Men ellers er de åpne for det meste. Bare å gi bånn gass med forkynnelse og dra i gang aktiviteter ute og inne. På torsdagen før sport-x skal vi også inn på skolene med et kultur presentasjon, slik at vi kan gjøre et reklame stunt!!


Det var litt herfra, nå skal jeg ut å gå på ski!


Turid




Ingen kommentarer: