mandag, november 13, 2006

Karesuando og konfleir

Forige uke var vi i grensebygda Karesuando for å ha SPORT X i skoletida. Vi hadde invitert de tre skolene der. Det var utolig godt å se de tre skolene komme sammen!! Det er til sammen ca 50 elever mellom 4. og 6. klasse (norsk, 5.-7. kl) på de tre skolene, det som skiller dem er språket, i tilleg til en del konflikter. Det er en finsk/samisk skole på den finske siden og, en samisk og en svensk skole på den svenske siden.


Vi hadde innebandy, aerobic/koreansk viftedans (se bildet under) og kreativt hjørne. I tilleg til teamet hadde vi denne gangen med oss Kyong Ok som arbeider med den Koreanske DTS'en på basen.


Lærerene utrykte at de var veldig fornøyd med dagen og ønsket oss velkommen igjen. Tror dette var første steg til forsoning mellom skolene. Dette er bygda vekkelsen startet for ca 150 år siden, den berørte de nordlige områdene i Norge, Sverige og Finland på en kraftig måte. Vi ber om at Gud skal sende vellekse i disse områdene igjen!

Fra lørdag til søndag var Jan Willem, Maibritt og Annelise på konfirmantleir med konfirmantene fra kommunen her. Det var bra, vi hadde et vitnesbyrd ver, i tilleg til undervisningen til presten. Tilbakemeldinga fra de to kristne jentene var at det var en bra leir, og de var veldig taknemlige for at vi var med. De har hatt noen ganske hete diskusjoner med presten. Det er fint om du vil være med å be om at presten skal få en åpenbaring av at kritendommen ikke handler om; gamle kirkelover, regler og tradisjoner, men; Gud, Jesus, DHÅ og det som står i Bibelen.

Hilsen nordboerne i reinsdyrland!
Annelise

Ingen kommentarer: